Završni radovi u graditeljstvu – po sistemu ključ u ruke

Adaptacija po sistemu ključ u ruke je nabolje rješenje kod uređenja ili prenamjene prostora jer nećete morati posebno tražiti izvođače suhe gradnje, električare, vodoinstalatere, podopolagače i ostale izvođače. Organizirani smo na način da u suradnji sa svojim kooperantima pokrivamo sve vrste radova, uhodan smo tim i osiguravamo izvođenje radova u dogovorenim rokovima, uštedu vremena i novca te kvalitetnu izvedbu.

spušteni stropovi

Spušteni stropovi

Spušteni stropovi izrađeni od gips kartonskih ploča gotovo su neizostavni u moderno uređenim prostorima. Obzirom da se koriste i za snižavanje visine prostorija i ispravljanje neravnina, imaju vrlo široku primjenu pri adaptaciji starijih objekata. Moguće ih je izvesti u najrazličitijim oblicima. Postavljanje rasvjete je jednostavno i možete birati između različitih vrsta ugradnih i nadgradnih lampi, LED traka, zvjezdanog neba. Spušteni stropovi se montiraju brzo i jednostavno.

Pregradni zidovi

Pregradni zidovi

Prilikom adaptacije ili prenamjene postojećih prostora često se nameće potreba za pregrađivanjem i novim rasporedom što se vrlo jednostavno postiže pregradnim zidovima izgrađenim od gips kartonskih ploča. Pomoću gips kartonskih ploča lako se izvode različiti oblici zidova, kao i zanimljive police unutar zidova. Potkonstrukcija može biti obložena s jednim ili dva sloja gips kartonskih ploča. Ako se zid gradi u prostorijama izloženim vlazi neophodno je koristiti vlagootporne ploče.

uređenje potkrovlja

Uređenje potkrovlja

Obzirom na današnje zahtjeve za brzom i kvalitetnom izvedbom radova, gips kartonske ploče su neizostavne u uređenju potkrovlja. Krovne kosine i zidovi se oblažu gips kartonskim pločama koje se postavljaju na potkonstrukciju od ud i cd profila. Između se postavlja mineralna vuna koja služi kao toplinska i zvučna izolacija. Debljina mineralne vune ovisi o  financijskim mogućnostima, ali i o raspoloživom međuprostoru između greda i potkonstrukcije.

podopolagački radovi

Podopolagački radovi

Prilikom izvođenja završnih građevinskih radova vezanih kako za uređenja novih privatnih i poslovnih objekata, tako i za adaptaciju postojećih prostora, značajno mjesto pripada izvođenju podopolagačkih radova. Bez obzira postavljaju li se parketi, laminati, keramika, prirodni kamen ili neki drugi materijal, potrebno je voditi računa ne samo o pravilnom polaganju materijala, nego i o kvalitetnoj pripremi podloge. Dakle, neophodno je poznavanje i pravilna upotreba materijala i pribora za rad.

Soboslikarski i ličilački radovi

U završne radove u graditeljstvu ubrajamo i soboslikarske i ličilačke radove. Izvode se nakon završetka svih grubih građevinskih i instalaterskih radova. Ljudi se često i sami upuštaju u izvođenje, jer se čini da je riječ o naizgled jednostavnom poslu. Međutim, treba imati na umu da će nekvalitetno izvedeni soboslikarski i ličilački radovi narušiti izgled interijera u koje ste uložili značajna sredstva, stoga je najbolje odlučiti se za stručnog izvođača.